Статистические методы управления качеством продукции и процессов
Статистические методы управления качеством продукции и процессов

🥼The subject "Statistical Methods of Management by Quality of Products and Processes" focuses on applying statistical tools to control and improve the quality of products and processes in manufacturing and service industries. The key topics covered in the course include:

  1. Fundamentals of Statistics:

    • Descriptive statistics (mean, median, variance, standard deviation);
    • Probability distributions (normal, binomial, Poisson, etc.);
    • Sampling methods and point estimation of parameters.
  2. Product Quality Control:

    • Quality control methods at various stages of production;
    • Statistical Quality Control (SQC);
    • Control charts for variables and attributes (Shewhart charts, P, NP, C, and U charts);
    • Process regulation methods (e.g., Six Sigma methodology).
  3. Cause-and-Effect Analysis:

    • Ishikawa diagrams (fishbone diagrams);
    • Pareto analysis;
    • Failure Modes and Effects Analysis (FMEA).

Online access from any device
Interactive interaction with the course
Knowledge in a new format
Безопасность пищевых продуктов
Безопасность пищевых продуктов

🔬Оқу пәнінің сипаттамасы

 Курста өнім қауіпсіздігінің көрсеткіштері, оның түрлері, тағамдық қоспалар және олардың жіктелуі, тамақтанудың гигиеналық принциптері және тағамдық қоспаларды пайдалануды бақылау. Өнімдердің улы және негізгі ластану көздерін, тағамдық қоспалардың негізгі топтарын анықтау. GMI қолданудағы заңдар. ТР КҚ «Азық-түлік қауіпсіздігі туралы» (ТР КО 021/2011) негізгі ережелері және сапа менеджменті және тағам қауіпсіздігі қағидалары. Азық-түлік шикізаты мен азық-түлік өнімдерінің ластануының негізгі көздері мен тәсілдері шетелдік химиялық заттар болып табылады. Сыртқы заттардың жіктелуі, олардың токсикологиялық бағалауы мен қауіпсіздігі критерийлері, тамақ өнімдеріндегі стандарттар.

🔬Пәнді оқыту мақсаты

 Қауіпсіздік түрлерін және көрсеткіштерін оқу; ластағыш және токсиндік заттарының түрлерін, азық түлік шикізаттар және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігіне гигиеналық талаптары; өнімде токсиндік және микробиологиялық көрсеткіштерін анықтау әдістері

🔬Пәнді оқыту міндеттері

  • сапа көрсеткіштерін анықтау әдістерін зерттеу; 
  • өнімнің сапасы туралы деректерді сараптау және талдау әдістері; 
  • талдау және сараптама кезінде өнім сапасының көрсеткіштерінің құрамын таңдау және белгілеу негіздемесі; 
  • өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін бағалау үшін сапа көрсеткіштерінің номенклатурасын таңдау; 
  • өндірісті жетілдіру үшін өнім сапасын бақылау жөніндегі міндеттерді шешу. 
  • өнімнің жекелеген қасиеттерін бағалаудың бірыңғай қағидаттары мен әдістерін әзірлеу.

Online access from any device
Interactive interaction with the course
Knowledge in a new format