Способы очистки промышленных сточных вод
Способы очистки промышленных сточных вод

♨️ Промышленные сточные воды содержат разнообразные загрязняющие вещества, и для их очистки применяется комплекс различных методов. Выбор способа очистки зависит от состава сточных вод, концентрации загрязнителей и требований к качеству очищенной воды

Online access from any device
Interactive interaction with the course
Knowledge in a new format
Физическая и коллоидная химия (RU)
Физическая и коллоидная химия (RU)

⚗️ Физическая химия — это раздел химии, изучающий общие закономерности химических явлений с помощью теоретических и экспериментальных методов физики. Она охватывает такие аспекты, как термодинамика, химическая кинетика, электрохимия, квантовая механика, статистическая механика и фотохимия. Физическая химия исследует строение и свойства молекул, механизмы химических реакций, энергетические изменения, фазовые переходы и поведение растворов.

Online access from any device
Interactive interaction with the course
Knowledge in a new format
Химия и физика полимеров
Химия и физика полимеров
🥼 Курс посвящен современным методам синтеза полимеров, детальному изучению их сложной структуры и глубокому теоретическому анализу физических свойств. Особое внимание уделяется передовым направлениям исследований и применения полимерных материалов.

Online access from any device
Interactive interaction with the course
Knowledge in a new format
Физическая и коллоидная химия
Физическая и коллоидная химия

⚗️Физикалық және коллоидтық химия – заттардың физикалық-химиялық қасиеттерін, олардың құрылымын, өзгеру заңдылықтарын және жүйелердің тұрақтылығын зерттейтін ғылым. Бұл пән химиялық термодинамика, кинетика, ерітінділер теориясы, фазалық тепе-теңдік, беттік құбылыстар және дисперстік жүйелердің қасиеттерін қамтиды. Курс барысында студенттер химиялық процестердің энергетикалық аспектілерін, катализ және химиялық тепе-теңдік заңдарын, сондай-ақ коллоидтық жүйелердің түзілуі мен тұрақтылығын зерттейді. Физикалық және коллоидтық химия тағам, фармацевтика, полимер, мұнай және басқа да өнеркәсіп салаларында маңызды рөл атқарады.

Online access from any device
Interactive interaction with the course
Knowledge in a new format
Пищевая химия
Пищевая химия

💊«Тағамдық химия» пәні тағам өнімдерінің құрамын, қасиеттерін және олардың химиялық өзгерістерін зерттейді. Пән барысында көмірсулар, ақуыздар, майлар, витаминдер және минералды заттар сияқты негізгі тағамдық компоненттердің химиялық құрылымы мен олардың тағам өндірісіндегі рөлі қарастырылады. Сондай-ақ, тағамдық қоспалар, ферменттер, тағамдық өнімдердің сақтау әдістері мен олардағы химиялық реакциялар талқыланады. Студенттер тағам өнімдерінің сапасын, қауіпсіздігін қамтамасыз етудің химиялық негіздерін меңгеріп, тағам технологиясында қолданылатын химиялық процестерді түсінеді.

Online access from any device
Interactive interaction with the course
Knowledge in a new format