Пищевая химия
Пищевая химия

💊«Тағамдық химия» пәні тағам өнімдерінің құрамын, қасиеттерін және олардың химиялық өзгерістерін зерттейді. Пән барысында көмірсулар, ақуыздар, майлар, витаминдер және минералды заттар сияқты негізгі тағамдық компоненттердің химиялық құрылымы мен олардың тағам өндірісіндегі рөлі қарастырылады. Сондай-ақ, тағамдық қоспалар, ферменттер, тағамдық өнімдердің сақтау әдістері мен олардағы химиялық реакциялар талқыланады. Студенттер тағам өнімдерінің сапасын, қауіпсіздігін қамтамасыз етудің химиялық негіздерін меңгеріп, тағам технологиясында қолданылатын химиялық процестерді түсінеді.

Онлайн доступ с любого устройства
Интерактивное взаимодействие с курсом
Знания в новом формате